Gospelsons

Barri: Pla D'en Boet
Adreça: Serra I Moret, 4
C.P: 08302
Ciutat: Mataró
Telèfon: 637 715 112
Pàgina Web: Gospelsons

Gospel sons és una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat la pràctica del cant coral dels seus membres i la promoció del Gospel més enllà de la seva seu social, domiciliada a Mataró.

Nascuda del projecte de la Casa de la Música Popular de Mataró com a una de les seves activitats per tal d'impulsar la música popular: aquella música moderna, contemporània, viva, que crea, evoluciona i gaudeix la gent, que pertany al sentiment del poble, sempre amb independència de la seva comercialitat, estil o grau d'arrelament a la tradició".

Però Gospel sons és més que això. És aquest un grup emergent de persones de totes les edats, en la seva majoria mataronines, disposades a tot per vibrar i fer-te vibrar a ritme Gospel, a fer-te aixecar el cul de la cadira perquè acabis cantant amb elles.

Gospel sons va començar a caminar el març del 2005. I en poc temps s'ha convertit en un atleta que ja du bona marxa. Sota la batuta d'en Ramon Escalé (el nostre "reverendu") aquesta vuitantena de membres, distribuïts en 4 cordes (soprans, contralts, tenors i baixos). Avui en dia sota la batuta de Georgina Blanch, Gospel Sons és un grup  consolidat.

Gospel sons som fills del Gospel i la conseqüència de la il.lusió i les ganes que hi hem posat cadascun de nosaltres. Però Gospel sons som, sobretot, portadors del bon rotllo que va escampar-se per les esglésies afro-americanes als anys 1930 per invitar les persones cap a Déu ('God') amb les seves històries ('Spel'). Amb respecte per les creences de cadascun de nosaltres, el missatge (Gospel significa Evangeli) pot deixar-se de banda quan un es deixa commoure, impactar per aquella sonoritat afroamericana que va servir d'influència latent en futures estrelles de la música.

Tot això, tenint en compte que bona part dels seus membres no havia cantat mai, no hi entenia de solfeig, i que alguns d'ells no sabien llegir ni entenien l'anglès. Simplement hi havia alguna cosa dins seu que emanava, que els demanava vibrar, defugir preocupacions i treure allò que els bullia interiorment en forma de música. És per aquest efecte terapèutic que el que podria semblar tot un repte de bon principi ha donat com a resultat una coral que ja sona alhora, que segueix en bona marxa i que per damunt de tot només vol passar-s'ho de conya!

"
Has trobat algun error en aquesta entrada? Fes-nos-ho saber!