Dimecres, 29 Juny 2011 14:35

Fet a mà

joomplu:245

El Fet a mà, amb tres establiments a Mataró, es caracteritza per ser un forn de pà i degustació amb elaboració pròpia, sempre emprant matèria primera de màxima qualitat i productes naturals.

El procés d’elaboració és totalment artesanal i a part d’una gran varietat de productes de brioxeria i de pastisseria, han arribat a vendre fins a 50 tipus de pa diferents, amb tot tipus de farina. Avui dia no és fàcil trobar un forn de pà amb aquestes característiques, ja que cada vegada proliferen més els processos d’elaboració industrialitzats o amb productes precuits o congelats, i al Fet a mà ens ofereixen la possibilitat de fugir-ne, intentant donar als seus clients el màxim de qualitat en tots els sentits.
Ara fa 10 anys que van engegar el negoci, quan es van unir diversos treballadors –tots provinents de famílies de forners de tota la vida– dels forns Bertran, arrel del seu tancament. El seu mestre forner ho és de tota la vida, ja que treballa fent pa des dels 13 anys. També serveixen a hostaleria, i fan càterings per a empreses, escoles, residències… tant el menjar –aperitius salats, per exemple– com la beguda.

joomplu:246

El local de la Ronda Frederic Mistral té un ampli saló per anar-hi a esmorzar o berenar –a part dels productes de brioxeria o pastisseria tenen també gofres i creps– , però a part també hi ha l’opció de menjar alguna cosa a l’hora de dinar –amanides, entrepans freds i calents, torrades– ja que no tanquen al migdia. Ara la terrassa la munten durant tot l’any, però és ara amb el bon temps que es pot aprofitar, on s’hi pot prendre una orxata o un granissat natural, o fer l’aperitiu, tot prenent el sol o a la fresca dels arbres.

Coca de Llavaneres

joomplu:247

Especialitat de la casa Preparació: Es lamina la pasta de full ben fina, tallant una peça segons la nostra necessitat. Es posa pel damunt el farcit que vulguem (crema, cabell d’àngel o xocolata), i ho tapem amb una altra làmina de pasta de full. Ho pintem amb la barreja especial i tirem sucre i pinyons pel damunt. Només quedarà ficar-la al forn a temperatura mitja/baixa, fent una cocció bastant llarga

La recepta del Xef

Ingredients
- Pasta de full
- crema/cabell d’àngel/xocolata
- pintura especial per coca de Llavaneres (farina d’ametlla, mantega, ou i sucre).

Beguda recomanada
Un dels refrescants tès freds que podem degustar a la terrassa de l’establiment del carrer Mistral, ideals per a fer més suportables les temperatures altes que vénen ara.

Fet a Mà

Rda. Frederic Mistral, 10-12, Mataró.
Tel. 93 798 09 34
c/ Sant Pol, 5, Mataró.
Tel. 93 757 87 89
c/ Nou, 4, Mataró.
Tel. 93 790 16 89
L’establiment de la Rda. Frederic Mistral obre cada dia. L’horari és de 7h a 20,30h.