Dimecres, 29 Juny 2011 16:35

Món Viu

joomplu:248

El concepte de supermercat ecològic del Món Viu va néixer al principi dels anys 80, quan el seu creador es va començar a preocupar per l’agricultura ecològica, primer oferint els seus serveis amb una parada de fruita i verdura al mercat i a poc a poc afegint altres productes.

Al 2003 es va obrir la botiga de la Plaça Gran, primer amb molts productes d’importació –sobretot alemanys i italians–, però cada cop amb més presència catalana. Ara, tant a l’establiment nou –obert al 2009– com a la Plaça Gran s’hi pot fer tota la compra, ja que no només hi trobem qualsevol producte alimentari –des de cereals a vins, passant per verdures, productes infantils, carnisseria o congelats, per exemple– sinó que també tenen cosmètics, productes de neteja i d’higiene personal.
Busquen sempre els productes de més qualitat, ajustant al màxim els preus, de manera que tot i ser ecològics cada cop són més accessibles. La fruita i la verdura és de producció pròpia, seleccionada dels seus horts i arbres fruiters. Un producte ecològic és aquell que des de la seva obtenció fins a la seva manipulació no s’han emprat ni pesticides, ni fertilitzants artificials, ni antibiòtics, ni fungicides, ni conservants, ni colorants, ni potenciadors del sabor.

joomplu:249

Això el que suposa és que garanteix els nutrients, té molt més sabor i no té productes nocius pel nostre organisme. Els animals dels que s’obté la carn ecològica també han de ser tractats d’una forma determinada per poder obtenir el segell de qualitat, com per exemple que no poden estar tancats, han de ser transportat en bones condicions

Canelons Món Viu

joomplu:250

Especialitat de la casa

Preparació: Sofregim la verdura i els xampinyons, un cop ho tenim a punt piquem la barreja amb les ametlles. Per altra banda preparem la beixamel amb la mantega, la farina i la llet, i en barregem una mica amb les verdures, reservant la resta. Llavors ja podem farcir els canelons, posant-los en una safata pel forn. Hi tirem pel damunt la beixamel restant, el formatge ratllat i una mica de mantega, i només quedarà gratinar al forn.

La recepta del Xef:

Ingredients
- Plaques de canelons
- albergínia
- xampinyons
- ceba
- ametlla Marcona
- sal, oli d’oliva
- formatge ratllat
- llet, farina blanca i mantega.

Vi recomanat:
El +7 de les bodegues Pinord, un vi negre de la DO Priorat, de molta qualitat i de cultiu ecològic.

Món Viu

c/ Thos i Codina, 51 (darrere dels jutjats). Mataró.
Telèfon 93 798 60 37
De dilluns a divendres de
9h a 20h, dissabte de 9h a 14h.
Plaça Gran, 8. Mataró.
De dilluns a divendres de 8h a 14h i de 17h a 20,30h, dissabte de 8h a 14h.
La parada al mercat i la carnisseria, de dimarts a dissabte de 8h a 14h.

www.monviu.com