Divendres, 04 Març 2011 11:13

Restaurant Can Bonet

joomplu:6

El restaurant Can Bonet ha passat a noves mans i des de fa ben poc, a part de la cuina autòctona hi podem trobar especialitats de la cuina llatinoamericana en general i equatoriana en concret.

 

 

Per tant els menys agosarats podran satisfer el seu paladar amb menjars més “d’aquí”, com la paella, els canelons o els fideus a la cassola, per exemple. En canvi els que vulguin conèixer una gastronomia diferent i tastar plats nous –o els llatinoamericans que vulguin recuperar els sabors de la seva terra– tenen un nou punt de trobada.

Alguns dels plats típics d’Equador que hi podem degustar són l’“encebollado”, el “ceviche”, el “caldo de salsicha”, les “papas rellenas”, el “corviche” i l’“hornado”, entre d’altres. Tenen menú diari als migdies a un preu molt econòmic de 6’90€, i a les nits dels caps de setmana tenen menús en els que es pot degustar algun d’aquests plats típics amb beguda inclosa –aquests menús també poden ser amb “caldo de gallina Manaba”, el “caldo de mondongo” (com uns callos) o arròs fregit amb “guatita” (també semblant als callos) i plàtan fregit–. Per altra banda properament també oferiran pollastres i costelles a l’ast amb sabor llatí, i es poden fer mariscades a 12€ i graellades de carn a 15€, que inclouen un altre plat equatorià com acompanyament, l’arròs amb menestra.

Encebollado” de tonyina

joomplu:5

Especialitat de la casa. Elaboració:
Aquest plat és un estofat de peix molt típic de l’Equador. Començarem posant la tonyina, la menta, l’alfàbrega i el julivert a bullir amb aigua. Quan la tonyina està al seu punt colem el caldo i reservem la tonyina. El caldo el fem servir per bullir les iuques amb “ají peruano”, quan tenim les iuques cuites les traiem i les tallem. A part piquem la ceba, i hi posem llimona i coriandre per sobre. En un plat de sopa o un bol hi posem la tonyina i la iuca, afegim el caldo i al damunt la salsa de ceba. Ho podem acompanyar amb plàtan mascle fregit per acabar de completar l’àpat.

Ingredients
- Tonyina
- menta, alfàbrega i julivert
- “ají peruano” (espècie picant)
- iuca
- ceba
- llimona
- coriandre
La recomanació del Xef
La Pilsener, una de les cerveses més populars de l’Equador.

joomplu:4

Can Bonet

Ronda Joan d’Àustria, 12, Mataró.
Tel. 686 927 083 / 660 646 267
Obert cada dia a partir de les 7 del matí, a la nit tanquen depenent de la gent, els caps de setmana sempre s’allarga una mica més